Javascript-форум (https://javascript.ru/forum/)
-   Javascript под браузер (https://javascript.ru/forum/css-html/)
-   -   Помогите! Функції роботи з рядками в JavaScript (https://javascript.ru/forum/css-html/80126-pomogite-funkci%D1%97-roboti-z-ryadkami-v-javascript.html)

gerchanivska 29.04.2020 19:47

Помогите! Функції роботи з рядками в JavaScript
 
1. Перетворіть першу букву кожного слова рядка.

Malleys 29.04.2020 21:58

Цитата:

Сообщение от gerchanivska
1. Перетворіть першу букву кожного слова рядка в верхній регістр.
2. Перетворіть рядок 'var_test_text' в 'varTestText'. Скрипт, звичайно ж,
повинен працювати з будь-якими аналогічними рядками.

Для заміни однієї частини рядка на іншу можна використовувати регулярний вираз. Стаття про регулярні вирази, https://codeguida.com/post/488

Цей приклад включає функції, які замінюють одну частину рядка на іншу.
<script>
	
	const titleCase = string => string.replace(/(?:^|\s|-)[^\s]/g, m => m.toUpperCase());
	const camelCase = string => string.replace(/_+([^_])/g, (_, m) => m.toUpperCase());
	
	const a = "Курочка-златоперочка по двору ходить, писклят водить, хохол надимає, півня утішає.";
	const b = "it_must_have_been_the_wing";
	
	alert(titleCase(a) + "\n\n" + camelCase(b));
	
</script>


Ви також можете підключити бібліотеку для роботи з рядками. Наприклад, https://vocajs.com/
<script src="https://unpkg.com/voca@1.4.0/index.js"></script>
<script>
	
	const { titleCase, camelCase } = v;
	
	const a = "Курочка-златоперочка по двору ходить, писклят водить, хохол надимає, півня утішає.";
	const b = "it_must_have_been_the_wing";
	
	alert(titleCase(a) + "\n\n" + camelCase(b));
	
</script>


Часовой пояс GMT +3, время: 16:59.